Solidari

L’empresa Trasserra perruquers, és una de les empreses col·laboradora en el projecte de la Fundació Quetzal.

La fundació Quetzal (O.N.G.), fundada l’any 2000, està alimentant a 350 nens diariament, de 3 a 8 anys, de Sant juan la Laguna Guatemala)

Aquesta fundació està subvencionada per col·laboradors, que aporten un mínim de 7€ mensualment. Amb 7€ menja un nen durant un mes.

Jo, (David Trasserra) l’any 2003 vaig viure el projecte des del mateix poble de Sant Juan, ha estat una experiència inoblidable, tant per mi, com per la trentena de voluntaris col·laboradors que aquest estiu han destinat les seves vacances, per ajudar als altres.

Aquest projecte té com a finalitat, el menjador infantil, on els nens mengen un plat diari durant tot l’any. Però a l’estiu el poble s’omple de voluntaris que desitgen col·laborar amb allò que calgui; reforç a les escoles, alfabetització de dones, repartiment de menjar, roba, ulleres,.. a la gent dels pobles més necessitats, fer xerrades sobre la valoració de la dona, arreglar teulades, pintar cases,…

L’estiu del 2007 la Montserrat Jaén, estilista de Trasserra, ha estat a Guatemala ensenyant l’ofici a dones de San Juan amb l’objectiu d’ajudar-les a trobar un futur millor.

Som un Bloc és el projecte de cooperació i sensibilització del Col·legi El Casal de Castellar del Vallés i emparat per l’ONG Unomasuno+, per al desenvolupament sostenible i la millora de les condicions de vida de les comunitats a Gàmbia.

Trasserra col·labora activament com empresa  amb aquests mini projectes i fa descomptes als col·laboradors.

L’hort de Touba Kolong

El projecte de l’hort a Touba Kolong neix el 2006 amb l’objectiu d’afavorir el desenvolupament agrícola de les dones de l’associació “Toubakolong Women’s Kambeng Kafo” i, per extensió, de tot el poblat de Touba Kolong.

L’hort disposa de 6 hectàrees de terreny cultivades, gràcies a la construcció d’un pou, l’adquisició i instal·lació d’un generador i d’una bomba d’extracció d’aigua, la construcció d’un tanc d’aigua de 15 m3, la construcció d’una xarxa de distribució d’aigua per al reg en tota la superfície de cultiu, la construcció d’una tanca protectora metàl·lica de 2 metres d’alçada al llarg de tot el perímetre de l’hort i la construcció de dues casetes de 20 m2 per a l’emmagatzematge i protecció de les collites, les eines i la maquinària.

Després de 6 anys, hem recollit els fruits del nostre esforç conjunt. Amb molta satisfacció, emoció i orgull compartits, hem vist com 151 dones treballen diàriament al “nostre” hort de Touba Kolong. De cadascuna d’aquestes dones hi depenen no menys de 10 persones, sobretot infants, de manera que més de 1.500 persones gaudeixen ara, i per sempre, d’unes condicions de vida més dignes gràcies a Som un Bloc.

Des de l’any 2006, l’ONG  “The future is our country” està desenvolupament un projecte per al desenvolupament econòmic autònom i sostenible de la comunitat de Berefet, amb la construcció d’una granja apícola i d’un taller de fusteria.

L’escola Ramon Llull de Barcelona, de la mà de El Casal i d’Unomasunomas, està col·laborant des de l’any 2010 en la implantació de nous ruscos per a la producció de mel.

La venda de la mel i de la cera reverteixen en els diferents projectes que l’ONG “The future is our country” desenvolupa en el poblat, com ara suport a les dones, formació professional per a l’elaboració de derivats de l’apicultura com espelmes o sabó, i que estant significant una millora de les condicions de vida de la comunitat.

Si vols ser col·laborador o empresa col·laboradora posat amb contacte amb David Trasserra.
david@trasserra.com